Den grundläggande strukturen för den hydrauliska motorn

- 2021-10-22-

(1) Turbin(hydraulisk motor): Impulstyp och motslagstyp används ofta.

(2) Generatorer(hydraulisk motor): de flesta av generatorerna använder synkrona generatorer med låg hastighet, vanligtvis under 750r/min, och vissa har bara tiotals varv/min. På grund av låg hastighet är antalet magnetiska poler stort. Strukturell storlek och vikt är stor; Installationsformer för hydrauliska generatorenheter är vertikala och horisontella.

(3) Hastighetsreglerings- och kontrollanordning (inklusive hastighetsregulator och oljetrycksanordning): Hastighetsregulatorns funktion är att justera turbinens hastighet för att säkerställa att frekvensen av utgående elektrisk energi uppfyller kraven för strömförsörjning och att realisera enhetsdrift (start, stopp, hastighetsändring, lastökning och lastminskning) och säker och ekonomisk drift. Därför bör guvernörens prestanda uppfylla kraven på snabb drift, känslig respons, snabb stabilitet, bekväm drift och underhåll, och det kräver också pålitlig manuell drift och olycksavstängningsanordning.

(4) Excitationssystem(hydraulisk motor): Hydraulgenerator är i allmänhet en elektromagnetisk synkrongenerator. Genom att styra DC-excitationssystem kan spänningsreglering av elektrisk energi, aktiv effektreglering och reaktiv effektreglering realiseras för att förbättra kvaliteten på utgående elektrisk energi.

(5) Kylsystem(hydraulisk motor): Kylningen av små hydrauliska generatorer använder huvudsakligen luft för att kyla ytan på generatorns stator, rotor och kärna genom ventilationssystem. Med ökningen av kapaciteten hos den enda generatorn ökar emellertid värmebelastningen hos statorn och rotorn kontinuerligt. För att öka uteffekten per volymenhet av generatorn vid en viss hastighet, används den direkta vattenkylningen av stator- och rotorlindningarna för den hydrauliska generatorn med stor kapacitet. Eller så kyls statorlindningarna med vatten och rotorn kyls med stark vind.

(6) Styrutrustning för kraftverk: Kraftverkets huvudsakliga styrutrustning är dator, som realiserar funktioner för parallellt nätverk, spänningsreglering, frekvensreglering, justering av effektfaktor, skydd och kommunikation av hydraulisk generator.

(7) Bromsanordning(hydraulisk motor): Hydraulgeneratorer med märkkapacitet som överstiger ett visst värde är utrustade med bromsanordning. Dess funktion är att bromsa rotorn kontinuerligt när hastigheten sjunker till 30% ~ 40% av den nominella hastigheten under generatoravstängning för att undvika att bränna lagerskålarna på grund av oljefilmskador vid låg hastighet. En annan funktion hos bromsen är att domkraft upp de roterande delarna av generatorn med högtrycksolja före installation, översyn och uppstart. Bromssystemet använder tryckluft för bromsning.