Försiktighetsåtgärden vid användning av växelreduceraren

- 2021-10-28-

Läckageorsak
1. Tryckökning i oljetank(växelreducerare)
I den stängda reduktionsanordningen kommer varje par av kugghjul att generera värme när de är i ingrepp och gnids. Enligt Boyle mallotts lag kommer temperaturen i reducerboxen gradvis att öka med förlängningen av drifttiden, medan volymen i reducerboxen förblir oförändrad, så trycket i boxen kommer att öka och smörjoljan i boxen kommer att stänka och stänka på den inre väggen av reducerboxen. På grund av den starka permeabiliteten hos olja, under trycket i lådan, där tätningen inte är tät, kommer oljan att sippra från.

2. Oljeläckage orsakat av orimlig konstruktion avväxelreducerare
Om den designade reduceringen inte har någon ventilationshuv kan reduceringen inte uppnå tryckutjämning, vilket resulterar i högre och högre tryck i lådan och oljeläckage.

3. Överdriven tankning avväxelreduceraren
Under driften av reduceraren omrörs oljepoolen kraftigt, och smörjoljan stänker överallt i reduceringen. Om mängden olja är för mycket kommer en stor mängd smörjolja att ansamlas i axeltätningen, ledytan etc, vilket resulterar i läckage.

4. Felaktig underhållsprocess avväxelreduceraren
Under utrustningsunderhåll kommer oljeläckage också att orsakas på grund av ofullständig borttagning av smuts på fogytan, felaktigt val av tätningsmedel, omvänd installation av tätningar, otidigt byte av tätningar, etc.