Sex punkter för uppmärksamhet vid användning av hydraulmotorer

- 2021-11-10-

Vi stöter ofta på olika problem vid användninghydrauliska motorer, men på grund av de speciella arbetsförhållandena för hydraulmotorer finns det sex speciella punkter som måste uppmärksammas när du använder dem.

1. Vid start med full belastning bör du vara uppmärksam på hydraulmotorns startmomentvärde. Eftersom startvridmomentet för hydraulmotorn är kortare än det nominella vridmomentet, om det ignoreras, kommer arbetsmekanismen inte att kunna fungera.

2. Eftersom mottrycket avhydraulisk motorär högre än atmosfärstrycket, måste motorns oljeavtappningsrör ledas tillbaka till oljetanken separat och kan inte anslutas till hydraulmotorns oljereturrör.

3. Eftersom hydraulmotorn alltid läcker, om inloppet och utloppet på hydraulmotorn är stängda för bromsning, kommer den fortfarande att glida långsamt. När bromsning krävs under en längre tid bör en broms för att förhindra rotation tillhandahållas separat.

För det fjärde, när trögheten hos den drivna delen är stor (stort tröghetsmoment eller hög hastighet), om det krävs för att bromsa eller stoppa bilen på kort tid, bör en säkerhetsventil (buffertventil) installeras i oljereturväg för att förhindra plötsliga förändringar. Den hydrauliska stöten orsakade skadeolyckor.

5. Närhydraulisk motoranvänds som kraftdelen av lyft- eller gånganordningen, måste en hastighetsbegränsningsventil installeras för att förhindra att det tunga föremålet faller snabbt eller att fordonet och andra gångmekanismer överskrider hastigheten när gångmekanismen går nedför, vilket kan orsaka allvarliga olyckor.

6. När du använder en motor med fast mängd, om du vill starta och stoppa smidigt, bör du använda de nödvändiga tryckreglerings- eller flödeskontrollmetoderna i kretsdesignen.

hydraulisk motor