Skillnaden mellan hydraulmotor och hydraulpump

- 2021-11-15-

Dehydraulisk motor, liksom hydraulpumpen, förlitar sig på förändringen av den förseglade arbetsvolymen för att uppnå energiomvandling, och har också en flödesfördelningsmekanism. Under verkan av den ingående högtrycksvätskan ändras hydraulmotorns vätskeinloppshålighet från liten till stor, och vridmoment genereras till de roterande delarna för att övervinna lastmotståndsmomentet och realisera rotation; samtidigt ändras motorns vätskereturhålighet från stor till liten, som riktas till oljetanken eller pumpen. Sugporten returnerar vätska och trycket sjunker. När högtrycksvätskan kontinuerligt kommer in från hydraulmotorns vätskeinlopp och strömmar ut från vätskereturporten, roterar hydraulmotorns rötor kontinuerligt för att utföra externt arbete.
Teoretiskt sett, förutom hydraulpump av ventiltyp, andra former av hydraulpumpar ochhydrauliska motorerär vändbara och kan användas omväxlande. Faktum är att på grund av olika prestanda och krav har samma typ av pump och motor fortfarande skillnader i struktur.
   
(1) Denhydraulisk motordrivs av vätskan med tryck för att rotera, så den initiala tätningsprestandan måste säkerställas, och det är inte nödvändigt att ha självsugande förmåga. Hydraulpumpen måste vanligtvis ha självsugande förmåga.


(2) Hydraulmotorn bör kunna rotera framåt och bakåt, så dess inre struktur måste vara symmetrisk. Hydraulpumpar roterar vanligtvis i en riktning, och det finns i allmänhet ingen sådan begränsning i strukturen.


(3) Denhydraulisk motorhar ett stort hastighetsområde, särskilt när hastigheten är låg, bör den kunna säkerställa normal drift, så rullningslager eller glidlager med statiskt tryck bör användas; om dynamiska tryckglidlager används är det inte lätt att bilda en smörjoljefilm. Hydraulpumpen har dock högre hastighet och har generellt en liten förändring, så det finns inget sådant krav.