Orsaker och lösningar för uppvärmning av hydraulmotorer

- 2021-11-16-

Hydrauliska motoreroch hydraulpumpar är de två viktigaste värmekällorna i hydrauliska system. Hydraulmotorn är ställdonet, som huvudsakligen utför den roterande rörelsen, som är processen att omvandla tryckenergi till mekanisk energi. Hydraulpumpen är processen att omvandla mekanisk energi till tryckenergi, vilket är att tillhandahålla en tryckkälla för hela hydraulsystemet. Idag analyserar vi problemet med uppvärmning av hydraulmotorer. Uppvärmning är oundviklig i hela hydraulsystemet, men uppvärmningen måste vara strikt kontrollerad. Som namnet antyder är värme energiförlust, det vill säga mycket kraft omvandlas direkt till värme när man gör onödigt arbete. Det vill säga, under samma arbetsförhållanden, ju allvarligare uppvärmningen av hydraulmotorn är, desto sämre prestanda harhydraulisk motorär, och den allmänna mekaniska verkningsgraden är lägre. Därför, när man designar en hydraulmotor, bör den statiska tryckbalansen och den mekaniska friktionskoefficienten vara så liten som möjligt, så att den mekaniska effektiviteten kan förbättras så mycket som möjligt, och den hydrauliska motorn kommer inte att generera allvarlig värme. Det är dock oundvikligt att hydraulmotorn genererar värme under drift.


Det kan vara två faktorer som bestämmer uppvärmningen avhydraulisk motor, nämligen arbetstrycket och arbetshastigheten. Generellt gäller att ju högre tryck och hastighet är, desto allvarligare blir uppvärmningen av hydraulmotorn.


I allmänhet arbetar oljetemperaturen påhydrauliska motorerbör kontrolleras under 70℃ så mycket som möjligt. Om den är för hög måste ett kylsystem användas. Vanliga kylsystem är vattenkylda och luftkylda, och effekten av vattenkylning är bättre. Ju bättre kontroll av uppvärmningen av hydraulsystemet är, desto bättre stabilitet har hydraulsystemet, och det blir inga problem med de hydrauliska komponenterna.

hydrauliska motorer